Day 6: Viewpoints and Mountain Roads in RMNP


Donderdag 13 September

Deze ochtend staan we op om 6u30 en laden alle koffers in de auto. Om 7u10 verlaten we onze heerlijke cabin. Eerst halen we koffie en rijden dan richting de Trail Ridge Road. We eten hierbij enkele kleine chocoladekoeken. We zijn nog niet lang de weg op of we zien al een paar herten.


Onderweg langs de Trail Ridge Road stoppen we aan meerdere uitzichtpunten. De hemel is volledig helder, maar er is een sterke en ijskoude wind. We filmen de hele weg met onze GoPro.

De wind is zo hevig dat er hier geen wandeling mogelijk is. Goed vasthouden is de boodschap. Zoals je hier kan zien op de foto, waai ik bijna weg!


Om 9u30 gaat het visitor center open en warmen ons binnen even op. We kopen hier elk een trui van het park. Een supermooie blauwe trui! Vervolgens nemen we hier nog enkele foto’s. Beneden zien we alweer wapitiherten staan. Ja, hier moet je toch grote pech hebben als je deze herten niet zou zien in het park…
We rijden terug naar beneden om de weg naar Bear Lake nog eens te rijden. Hier is de wind meer gaan liggen en kan Teddy eindelijk op de foto met Jani. Neen, het is niet Jani de stylist…  Voor we de weg willen oprijden, rijden we nog even terug naar Glacier Lodge. Tom is namelijk een trui en broek vergeten. Typisch toch… Aangezien de kussens zo dun waren, had hij zijn kledij daaronder gelegd. En natuurlijk, vergeet hij dat dan weer… Gelukkig heeft het ons maar 10 minuten tijd gekost. Hierdoor lukt het ons om nog een foto van het bord te nemen.


Net om 11u15 rijden we naar het beginpunt van de Bear Lake Road. Helaas mogen we niet verder want de parkings staan vol en zelfs de parking voor met de shuttlebus staat vol. De ranger vraagt om binnen enkele uren terug te komen. Jammer, want dit past niet meer in de planning. Hier kunnen we dus niet meer filmen met de GoPro.

We rijden terug naar Old Fall River Road en stoppen bij de Endovalley Picknickplaats. We eten hier broodjes en fruit. Dat smaakt! Daarna rijden we terug verder op deze weg met een aantal stops van de uitzichtpunten.


Volledig bovenaan aan het visitor center rijden we nu richting Grand Lake. We stoppen aan enkele uitzichtpunten (Never Summer Mountain Range en de Kawuneeche Valley) en bezoeken nog een meertje.Hierna wandelen we de Holzwarth historic site. De Colorado River loopt hier doorheen. We verkennen de huizen van de vroegere wonende familie.
Na de wandeling zien we nog een mannetjes wapitihert in de vallei rondlopen.


Vervolgens stoppen we nog bij het derde visitor Center, maar geen munt te bespeuren! Zonder mijn bronzen munt (spaar deze sinds 2012 van de Nationale Parken) rijden we naar ons hotel in Grand Lake.  Na het inchecken rijden we naar het centrum en bekijken de lokale winkeltjes. Ineens zien we ook een outdoor winkel met wandelschoenen. Mijn wandelschoenen zijn helaas in slechte staat, waardoor ik met twee hielwonden zit. Het kussentje in mijn schoenen is volledig kapot, waardoor ik ellendige pijn had bij het wandelen. Na 5 paar schoenen te passen, heb ik de perfecte wandelschoen gekocht!

Door het hele pasgedoe van nieuwe wandelschoenen is het reeds 18u geworden. We beslissen om bij Grand Pizza een pizza te kopen. De pizza nemen we dan mee in het park om bij een uitzichtpunt op te eten. Stiekem hopen we nog een eland te kunnen zien. Hoewel ik tijdens het autorijden dacht een eland te gezien hebben, rijden we toch verder door naar de picknickplaats.


De pizza was super heerlijk! Helaas geen elanden, maar wel een heleboel wapitiherten met een grote kijkfile tot gevolg.Na de heerlijke pizza rijden we terug naar ons hotel. Ik typ de blog bij en we gaan slapen. Morgen verlaten we Rocky Mountain National Park.

Hiking: 6,5 km
Weer: 8 – 27 °C, zonnig
Wildlife: wapitiherten, eekhoorns, eland

Reacties

  1. Prachtige foto's wederom! Jammer dat Bear Lake Road te druk was :(

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten