Day 13: Viewpoints Grand Teton NP and Yellowstone NP


Donderdag 20 september

Deze nacht hebben we heel goed geslapen in onze cabin. Misschien iets te goed, want pas om 8u10 staan we op. We kleden ons aan en laden de koffers in de wagen. Het is frisjes buiten en voor de eerste keer van deze reis zal ik heel de dag een lange broek moeten aandoen. We checken uit en rijden naar de winkel voor een koffie. Hierna rijden we meteen door naar de uitzichtpunten, waarbij ik een pistache muffin eet. Heerlijke muffin en koffie!

Het eerste uitzichtpunt is bij Oxbow Bend. Hoewel er meer wolken hangen dan gisteren, is het een mooie fotografie plek.


Vervolgens stoppen we aan de Snake River Overlook waar net een bus vol met Chinezen zijn afgedropt.


De volgende stop is bij Schwabacher’s Landing. Hier wandelen we langs het water, maar geen reflectie te zien van de Tetons.


We stoppen nog aan de eerste parking en hier komt er ineens wel een reflectie in het water tevoorschijn. Prachtig! We staan hier ook ineens alleen en hoewel er wolken hangen aan de bergen is het werkelijk prachtig.


Het is reeds na 10u en wandelen terug naar de auto. Bij het verlaten van de parking en het oprijden van de verharde weg, zien we een fantastisch dier midden op de weg! De GoPro staat net terug op de wagen en kunnen het eveneens filmen. Ik twijfel of het een coyote is of een jonge wolf. Achteraf na opzoekwerk is het een coyote.Het dier verdwijnt terug in het hoge gras en alweer onder de indruk rijden we op weg naar Yellowstone NP. We zien langs de weg nog een kudde wapitiherten rennen in de vallei. Ze steken de baan over en filmen dit met de GoPro.Tussendoor stoppen we nog even bij een uitzichtpunt en lodge waar wederom een prachtig uitzicht te bewonderen is.


We rijden verder op weg naar Yellowstone NP en lunchen kort in een zijweg. Hier zien we paarden de rivier oversteken. We krijgen allebei een slaapdipje en zouden kunnen slapen in de auto. We werpen nog een laatste blik op de bergen en verlaten dit fantastisch NP.
Aangekomen in Yellowstone NP is het enorm koud! We stoppen even bij Grant VC en wissel van short naar broek. Terug op de weg zien we de Amerikaanse Marter op de weg oversteken. Gelukkig is die snel genoeg weer aan de overkant. We stoppen voor een wandeling bij West Thumb Geyser Basin. Hier zien we Abyss Pool, Dark Pool en nog vele andere langs het drukke wandelpad.  

Op het einde van de wandeling zien we nog twee wapitiherten grazen. Door de geiserwandeling hebben we het weer warmer gekregen. We zijn misschien al te veel verwend geweest met het warme weer. Terug in de auto, staat de GoPro weer klaar en zien we verschillende aziaten kijken naar dit apparaat. Bij ene vielen zijn oogballen er bijna uit en de andere zat heel de tijd te lachen… Helaas, was ik nog niet aan het filmen, dus geen Youtube voor jullie. Het zonnetje is weer mooi aan het schijnen en we beslissen om al naar de Grand Prismatic Spring te gaan kijken. We parkeren de auto op de parking en wandelen via de Fairy Falls trailhead naar de overlook.

Net naast het wandelpad zien we onze eerste bizon!


Er gaan nog veel mensen naar de overlook kijken, dus we stappen goed door tot aan het uitkijkpunt. De mooie kleuren zijn duidelijk te zien, maar de bomen beginnen nu al in de weg te staan.Na een minuut of twintig wandelen we terug naar beneden en zien de bizon er nog steeds staan. Hij staat rustig te grazen en ziet ons niet als een bedreiging. Op een veilige afstand bewonderen we dit prachtig dier. We vertrekken en de bizon wandelt rustig mee op het wandelpad. Andere wandelaars blijven ook rustig van dit dier vandaan.


Daarna checken we in, in de Old Faithful Lodge voor onze frontier cabin. Het is inmiddels 18u30 en gaan eten in de cafetaria van de Old Faithful. We kiezen een tafeltje met uitzicht op de Old Faithful. Rond 19u zien we deze betrouwbare geiser na vijf jaar nog eens uitbarsten. Prachtig en met een heerlijke warme maaltijd.Na onze maaltijd springen we nog even binnen in de shop. Tom koopt een t-shirt en ik een pet van Yellowstone. Hierna is het bijna 20u en wandelen naar onze cabin. De verwarming ligt aan en het is hier lekker warm. We nemen nog een warme douche en terwijl Tom een boek leest, schrijf ik de blog bij van de afgelopen dagen. Er is geen internet, dus kan het nog niet online posten.

Rond 22u30 gaan we slapen, zodat we morgen fit genoeg zijn voor de Old faithful.

Hiking: 9 km
Weer: 1 – 13 °C, zon en wolken met koude wind
Wildlife: coyote, wapitiherten, bizon

Reacties