Day 15: Driving The Beartooth Highway


Zaterdag 22 september

Om 7u loopt de wekker af, maar blijven nog even liggen. Een half uurtje later maken we ons klaar voor een nieuwe dag! We laden de koffers in de wagen en bekijken even het lokale souvenirwinkeltje. Het is inmiddels al 8u45 en hebben geen ontbijt meer in voorraad. We wandelen naar de winkel, maar deze gaat pas open om 9u. Dan halen we maar wat koffie en klein gebakje in het tankstation. Vervolgens rijden we door en zien al meteen 6 muildierherten langs de weg. We stoppen niet meer voor een foto, we hebben er al genoeg gezien.

Vandaag rijden we de Beartooth Highway, een scenische autoweg die sinds 14 juni 1936 toegankelijk is voor het publiek. De weg ligt deels in Montana en deels in Wyoming. Een eerste stop is aan de Crazy Creek Cascade. Deze korte wandeling is ook de toegang voor backcountry. Echter is er sinds 11 september een deel van de weg afgesloten, wegens menselijk berencontact.Hierna rijden we naar de Lake Creek Falls, maar rijden alweer te ver voorbij. We houden deze dan maar voor op de terugweg. Een volgende stop is bij de Pilot and Index Peak Overlook. We houden het hier kort, want er staat een ijskoude wind op deze top!Een volgende stop is de Fire lookout tower, maar deze is helaas gesloten. We rijden dan verder tot aan de Beartooth Lake.


Vervolgens bereiken we de Top of the world store. We kopen hier elk een grote muffin en eten deze op tijdens het wachten van de zoveelste wegenwerken. Na een vijftien minuten wachten, mogen we doorrijden. We bereiken nu de hoogste punten van deze scenische autoroute. Bij de Beartooth Pass overlook (elevation 10.947 feet) stoppen we voor een aantal foto’s. Er is echter een ijskoude wind en blazen bijna weg. Hup, terug in de auto om extra kledij aan te trekken.Hier en daar ligt er nog sneeuw en morgen verwachten ze zelfs sneeuw. We hebben dus geluk om deze mooie autoroute nog te mogen rijden. Er zijn meerdere mooie uitzichtpunten en filmen met de GoPro Hero 5.Eerst rijden we de autoweg volledig naar beneden tot aan Red Lodge. Hier tanken we en eten om 13u een kleine lunch bij een lokaal eettentje. Ik kies voor een hotdog en Tom een hamburger met curly frietjes. Bovenop een heerlijke chocolate chip shake. Veel beter en goedkoper dan het eten bij de Terrace Grill in Yellowstone. Na onze heerlijke lunch rijden we terug de Beartooth Highway op. De ijskoude wind is al minder en de temperatuur is lichtjes gestegen. We filmen en stoppen nog voor enkele foto’s.


Na alle uitzichtpunten stoppen we nog bij Lake Creek falls.


Daarna rijden we de Chief Joseph Scenic Byway. Echter eens we de Beartooth Highway gezien hebben, valt deze scenische weg wat tegen. Er zijn minder mooie uitzichten en er is geen wildlife te spotten. Ahja, het is tenslotte ook weekend voor de dieren.

Op deze autoroute zijn er twee belangrijke stoppunten. Een eerste stop is waar de weg samenkomt met de Clarks Fork Yellowstone rivier. Ook hier moeten we alles goed vasthouden door een hevige wind.


De tweede stop is de Dead Indian Pass, het hoogste deel van deze weg. Hier hebben we zicht op de hoogste bergen van de regio.Bij het afdalen zien we nog enkele mooie kleurrijke rotsen verschijnen langs de weg.


Het is reeds 17u en rijden nu volledig door tot in het stadje Cody. We bezoeken hier de walmart en DairyQueen voor ontbijt, lunch en een ijsje.

Hierna is het nog een uurtje rijden naar Greybull. We checken in en frissen ons op. na het douchen merk ik een allergische reactie op mijn huid. Gelukkig heb ik wat anti-allergie pilletjes mee van mijn schoonbroer. Ik neem snel een pilletje en post nog een dag online. Tom valt al snel in slaap en ik typ nog een aantal dagen bij.

Hiking: 3 km
Weer: 1 – 25 °C, zonnig en veel wind
Wildlife: 6 muildierherten – overige wildlife was op verlof

Reacties