Day 4: Glacier and Rockies


Dinsdag 11 september

Om 5u20 komen we beiden wakker. Door de droge lucht in de kamer heb ik last van migraine. Ik neem nog een pilletje en sluit nog even de ogen. Om 6u30 staan we beiden op en maken ons klaar voor een nieuw avontuur. En wat voor een avontuur, blijkt later op de dag…

We eten ons ontbijt op de kamer op en om 7u25 verlaten we het hotel richting St. – Mary Glacier. Hier betalen we $5 voor de parking. Het is nog maar 8u en er staat bijna geen volk op de parking. De wandeling is niet zo lang, slechts 2 km. Echter is het behoorlijk klimmen en reeds bij de start begeven we ons op een hoogte van 3.178 meter. Een goede training voor al wat nog gaat komen. Al snel (na een korte adempauze) arriveren we aan het meer en de gletsjer.

 Zeer mooi uitzicht voor een korte wandeling. Bij de gletsjer zelf, begroet een oudere en vriendelijke man ons. Deze persoon gaat namelijk skiĆ«n op de gletsjer! Wat! Hij doet dit blijkbaar al heel de zomer, maar weet dat hij nu wat meer moet oppassen voor smeltend ijs en verzakking. Er heeft zich zelfs een kleine ijsgrot gevormd aan de gletsjer.We willen kijken hoe deze man naar beneden komt, maar hij was redelijk buiten adem. Dus blijft hij even rusten en groot gelijk heeft hij. Helaas moeten wij verder, want er staat wel nog wat meer op de planning voor vandaag.

Terug naar beneden stromen de wandelaars toe. Vroeg komen is dus de boodschap, je bent er dan zo goed als alleen. Hierna rijden we verder langs de Peak to Peak Highway. Deze weg gaat volledig naar Estes Park tot aan Rocky Mountain National Park.

Tom stelt het adres in de gps in voor de Golden Gate Canyon State Park. We rijden tot aan de Panorama Point voor een uitzicht van Mount Evans en de bergtoppen van Rocky Mountain National Park. De bergen zijn duidelijk zichtbaar, maar de bomen hebben het uitzicht reeds belemmerd.Vervolgens rijden we verder naar Nederland! We lunchen in The New Moon Bakery.Na onze heerlijke lunch wandelen we kort door het stadje tot aan een overlook.


Rond 13u30 (volledig op schema) rijden we verder tot aan de Chapel on the Rock. Deze kapel is beroemd geworden door het bezoek van de Paus John Paul II. De kapel is ook gebouwd met de lokale stenen en met een prachtig uitzicht van de bergen.

Hierna rijden we verder door naar ons logement in Estes Park. We verblijven in Glacier Lodge voor de komende twee nachten. Deze keer geen hotel, maar een leuke cabin.We laden alle koffers uit en merken op dat er ook een dvd-speler is. In de lobby hebben ze namelijk gratis dvd’s ter beschikking. Hier kiezen we elk een film voor vanavond en morgen. Het is nu net 16u en rijden voor een eerste verkenning naar Rocky Mountain National Park. De eerste stop is de Beaver Meadows Visitor Center. We bekijken de film van het park en rijden verder het park in.

Al snel zien we in de vallei wapitiherten staan. Ze staan redelijk ver en het mannetje is duidelijk agressief naar de vrouwtjes toe. Het is dan ook weer de paringstijd bij deze herten. De mannetjes zijn dan zelfs gevaarlijker dan beren. Hierdoor worden sommige toegangswegen naar valleien vanaf 17u afgesloten.


Vervolgens beslissen we om de Old Fall River Road te rijden. Deze weg is een gravelroad, maar nog tamelijk in goede staat. Ineens staan we in de file, maar zien niet wat er de oorzaak van is. MAAR dan ineens zien we, wat we totaal niet verwacht hadden. Ook aangezien er maar 30 tot 35 van deze dieren in het park leven. Een zwarte beer! Eerst loopt hij steeds verder weg, waardoor ik niets zie. De mensen voor ons rijden verder weg, maar dan ineens is hij daar. Recht in de cameralens!
Ons geluk kan niet op, totaal onverwacht! Volledig onder de indruk rijden we verder door naar de Chasm Falls.


Hierna rijden we hoger en hoger. We zien langs de weg nog een aantal wapitiherten.


Uiteindelijk komen we aan het tweede Visitor Center, Alpine. Het Visitor Center is helaas reeds 15 minuten gesloten. Maar overmorgen rijden we deze weg nog eens. We stoppen even en kijken naar de talrijke uitzichtpunten.


Nu rijden we verder langs de Trail Ridge Road. Deze weg is verhard en meer toegankelijk. Er zijn talrijke uitzichtpunten, maar deze houden we nog voor overmorgen. Hoewel er wat donkere wolken hangen, zijn de uitzichten enorm indrukwekkend. Het begint voor ons wel duidelijk te worden dat dit park in onze top 5 zal belanden. Zelfs voor mij, begint de twijfel toe te slaan tussen Glacier en Rocky Mountain. Het grote besluit zal moeten afhangen van de wandelingen de komende dagen.En als het nog niet genoeg was, zien we nog meerdere keren wapitiherten langs de weg. Zo veel wapitiherten, dat we de tel kwijt zijn.


We sluiten de dag af met een maaltijd in de cabin. Ik typ het verslag (uploaden is voor een andere keer) en gaan na de film slapen. Morgen gaan we de zonsopgang tegemoet in dit prachtige park.

Hiking: 6,5 km
Weer: 13 – 28 °C, zonnig
Wildlife: wapitiherten, een zwarte beer, eekhoorns

Reacties

  1. 1) alweer adembenemende natuur foto's 2) Snick op die beker? Is dat er nu opgeschreven of zijn al die bekers zo gelabeld, don't ask waarom dit me stoort 3) WAT EEN SCHATJES VAN BEREN OMFG

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten