Day 9: Goodbye Rockies, hello Red Rock views


Zondag 16 September

Vandaag verlaten we de rockies en gaan een ander landschap tegemoet. Na een zeer goede en lange nachtrust worden we pas rond 7u wakker. Om 7u30 gaan we ontbijten in het hotel. Ik voel mij weer beter dan gisteren, maar nog niet 100%. Na het ontbijt, plaats ik nog snel een verslag van dag 6 online op de website. Hierna is het bijna 10u en tijd om te vertrekken.

Tijdens de twee uur durende autorit, typ ik nog twee dagen van de blog. Net voor 12u komen we aan in Colorado National Monument. We nemen eerst een foto van het bord! 


Daarna rijden we de Rim Rock Drive. Voor het Visitor Center stoppen we al aan een paar uitzichtpunten en de Balanced Rock View.
Vervolgens stoppen we aan het Visitor Center en bekijken de twee films van het park. We vragen welke wandeling we kunnen doen bij een beperkt bezoek. De ranger raadt ons de Window Rock Trail aan. Deze wandeling start net achter het Visitor Center. Om 12u22 starten we met de wandeling. Een dame spreekt mij ineens aan en dacht dat ik een ranger was!? Oh, ik? Een beetje gecharmeerd en de mevrouw beschaamd lachen we er allebei eens mee. Nu goed, als bijna – ranger zijnde starten we met de relatief vlakke, maar warme wandeling in de bloedhete zon. De uitzichtpunten zorgen echter ondanks de warmte, voor een flinke beloning.Het laatste punt is bij de Window Rock, een venster doorheen een rots.Zelfs Teddy vindt het hier helemaal geweldig en springt van blijdschap! Teddy, wil je hier naar beneden tuimelen misschien!? 


Gelukkig snapt hij dat het hier enorm diep is en blijft dan braaf zitten voor een volgende foto! 


Vervolgens keren we terug en is er een kleine klim van toepassing. Aan een leuke rotsformatie rusten we even uit.Rond 13u vertrekken we vanuit het Visitor center. Net op tijd want er is een bus toegekomen! De Rim Rock Drive is 37 km lang en heeft meerdere uitzichtpunten. We stoppen nog aan enkele uitzichtpunten.

De tijd vliegt voorbij en pas om 15u rijden we het park buiten. We stoppen kort voor een kleine late lunch. Door de warmte hebben we niet veel honger. Vervolgens rijden we over de scenic highway 139 naar Vernal. Deze route is bovendien heel afgelegen en heeft meerdere uitzichtpunten.De koeien lopen hier los rond en we zien bijna geen volk op deze baan. Bovendien doorkruisen we een andere staat, Utah. Dit is de 2de staat van deze reis. Donkere wolken geven ons een warm welkom in Utah.


We passeren eerst nog het dorpje Dinosaur. Hier gaan we morgen naar Dinosaur National Monument. We checken net voor 19u in, in het hotel. Daarna rijden we nog even naar de Walmart voor ontbijt en lunch. Morgen gaan we namelijk heel vroeg opstaan en moeten we eten meehebben. Normaal gingen we nog gaan uiteten, maar omdat het al zo laat is en ik nog altijd niet 100% ben, slaan we dit over. We halen iets kleins bij de Taco Bell en kijken nog naar een aflevering van de TimTracker op Youtube. Damn, ik wil ook naar Halloween Horror Nights in Orlando! Rond 21u15 vallen we in slaap! Morgen gaan we naar Dinosaur National Monument.


Hiking: 4km
Weer: 13 – 32 °C, Zonnig
Wildlife: geen

Reacties

  1. WAT VOOR GEVAARLIJKE DINGEN DOEN JULLIE WEL ALLEMAAL??? omg, zo zitten op de rand, ik zweet al van de gedachte! Gelukkig dat ik er niet was dus, had ik zitten schreeuwen tegen jullie!
    Anders, wow, die foto met jullie beide dat elkaar kussen, moet geframed worden!! zo prachtig!! liefde spat er van af!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten